26 Aralık 2010 Pazar

Kedi Oyuncakları

Kediler oyun oynamayı çok severler. En az uyku kadar...

Küçük dostlarımız oyuncaklarını da mutlaka kaybederler. Varsın olsun, bizim yine de hoşumuza gider onlara çeşit çeşit oyuncak almak... Bazı oyuncaklar onlar için tehlikeli olabilir. Mesela yün yumakları... İp vb. ürünler kedilerin boyunlarına dolanabilir. Bu yüzden onlar ipli oyuncakları ile oynarken gözetimimiz altında olmalıdırlar...

Kediniz için petshoplardan alacağınız oyuncaklar birçok kişiye göre pahalıdır, üstelik kediniz o oyuncaktan en fazla 2 gün içerisinde ya sıkılır, ya da onu kaybeder. Bu yüzden size evde kedi oyuncakları ile ilgili bir kaç tavsiye vermek istiyorum:

              

Saklangaç:

Evin muhtelif yerlerine yerleştirilen temiz market poşetleri onları çok eğlendirecektir. Saklanmaktan çok hoşlanıyorlar. Ayrıca poşetin çıkardığı ses de onların ilgisini çekecektir.
      

Kirpi:

Hepimiz sakallı ipi biliriz değil mi. İşte o iple 15 cm'e 15 cmlik bir kare örün, yaklaşık beş dakika sürüyor. Sonra bir avuç elyafı ortasına koyup uçlarından dikin ve bir top oluşturun. Kalın bir ip ile kapı koluna ya da daha yüksek bir yere bağlayın ve sarkıtın. Kediniz onunla deli gibi oynayıp enerjisini boşaltacak, obezite riskinden kurtulacaktır.


Çıngırak:

Boş bir pet şişesinin içine azıcık mercimek koyun ve kedinizin önüne koyun. Şişe ses çıkardıkça kediniz pati atacak, pati attıkça şişe ses çıkaracaktır.

Bunlar benim aklıma gelenler. Siz de yaratıcılığınızı harekete geçirin. Onlar sarkan, hareket eden, ses çıkaran parlak ve yumuşak şeylerle oynamayı severler. Hiç bir şey yapamazsanız bir lazer ile onu oynatabilirsiniz.

Unutmayın, kediler için oyun vakitleri onların sağlıklı gelişimleri için de çok önemli, yoksa sadece mama yiyip bütün gün uyuyan kedilerin obezite riski ile karşı karşıya oldukları unutulmamalı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder