25 Aralık 2010 Cumartesi

Yaş Mamalara Para Vermeyin!

Yaş mamalar kedilerin iştahla yediği besinlerdir. Biz de onlara küçük sürprizler yapmak için yaş mama alıp vermeyi çok severiz ama aldığımız mamanın içeriğine pek de dikkat etmeyiz. Bu mamaların neredeyse yüzde 90'ı sudur. Hem bu mama kedinizin sadece burnuna hitap eder. Bu büyük kısmı su olan mamalara ortalama iki buçuk lira para veririz. Oysa ki beş liraya aldığımız hindi göğüs, çipura ya da somon vb. ile onlara hem sağlıklı, hem lezzetli hem de mutfakta keyifle hazırladığımız güzel mamaları yapabiliriz. İşte birkaç tarif:






HİNDİ BABA


Malzemeler:


Hindi Göğüs,
Bir çay kaşığı zeytin yağı,
İki dal maydanoz,
Yarım patates,


Hazırlanışı:


Hindiyi az suda haşlayın ve haşlandıktan sonra ayrı bir kaba alın. Suyunu dökmeyin. Suyuna yarım patatesi maydanozu küçük küçük doğrayın ve haşlayın. Soğuyan hindiyi liflerine ayırın sebzeleri de püre haline getirin zeytin yağıyla birlikte karıştırın. Kedinizin iştahına göre porsiyonlara ayırın.




PEMBE DÜŞ


Malzemeler:


Bir küçük dilim Norveç somonu,
1 çay kaşığı kuru maya,
Su,


Hazırlanışı:

Somonu iki çay bardağı suda pişirin, kılçıklarını ayıklayıp blenderdan suyuyla birlikte geçirin, püre ılıdığında toz mayayı dökün ve karıştırın.


                
FIRINLANMIŞ LEZZET


Malzemeler:


1 adet orta boy çipura,
Yarım kereviz,
1 çay kaşığı keten tohumu,


Hazırlanışı:


Çipura ve kerevizi fırın poşetine koyarak fırına verin. Kılçıklarını çok dikkatli ayıklayın hiç kılçık kalmasın.  Piştikten sonra balığı ve kerevizi püre haline getirin, keten tohumunu serpin.

                 


2 yorum:

  1. Merhabalar, tarifleriniz oldukça ilgi çekici. Ancak bu tarifler neye göre hazırlandı. Veteriner onaylı mı? Yoksa sizin tecrübelerin doğrultusunda mı hazırlandı?

    YanıtlaSil
  2. Bu mama tarifleri onaylı değil fakat yılların bana verdiği kedici sıfatıyla tecrübelerimle hazırladığım mamalardır.Kendi kedişlerime de profesyonel mamaların yanında sürpriz olarak bu mamaları veriyorum. Karma beslenmeden yanayım.

    YanıtlaSil